Foto: Mediaspeed
Ljubljanainfo
Pon, 4.12.2023 19:00
Na koncertnem večeru, posvečenem Vladu Kreslinu, je z neposrečenim vložkom nastopil tudi vsestranski umetnik Lado Bizovičar, ki je na Kreslinov račun zbijal šale.

Na včerajšnjem koncertnem večeru, posvečenem Vladu Kreslinu - velikanu slovenske muzike, ki združuje zvrsti in generacije ter letos praznuje 70 let, se je poklonilo več odličnih glasbenikov. 

Med njimi je s kratkim pevsko-govorniškim vložkom nastopil tudi aktualni žirant oddaje Slovenija ima talent - Lado Bizovičar, ki se je kot običajno na svojevrsten »humoren« način poklonil znanemu glasbeniku. 

Mnogi pa tega nastopa niso doživeli tako duhovito, kot on sam saj je na njegov račun priletela kopica negativnih odzivov, komentarjev o »izštekanosti« ter celo odhodov s prizorišča.  

Občinstvo humorističnega nastopa ni sprejelo najbolje 

Čeprav se je vsestranski Lado Bizovičar želel velikemu glasbeniku pokloniti na svoj način, občinstvo v dvorani Kina Šiške tega ni najbolje sprejelo. 

Bizovičar je sicer v svojem nastopu omenil kar nekaj opazk, ki so letele na različne vidike Kreslinovega življenja ter njegovega fizičnega izgleda. 

Publika je bila prepričana, da bo sledila zgolj glasbena točka, a so v glavi Bizovičarja nastali drugačni načrti. Lotil se je namreč številnih aspektov, med drugim tudi umetnikove plešavosti, ki naj bi bila po besedah Bizovičarja »narejena«. 

»Ljudje, Kreslin sploh ni plešast. Leta '72 je kupil 100 klobukov. In to eno številko premajhn. In ker je imel to preveliko frizuro - ta svoj afro, se je moral model začet, ker je škrt, brit. V posmeh vsem moškim, ki se dejansko spopadamo z izpadanjem las.«

Po navedenih izjavah Bizovičar ni prejel pozitivnega odziva, saj je bilo iz publike na posnetku slišati: »Zdaj pa zadosti«. 

A to Lada ni ustavilo, v nadaljevanju se je lotil tudi tega, da Kreslin dejansko naj ne bi bil star 70 let, saj kot trdi:

»Model se ni rodil leta 1953«.

Nato je Kreslinu naposled le čestital in mu zaželel vse dobro, potem pa se mu poklonil še s krajšim glasbenim dodatkom, ki roko na srce, ne bi bil potreben. 

Še manj nujen pa končni komentar, preden je zapustil oder, o tem, da naj Vlada ljudje ne gledajo v zapestja

Izsek iz njegovega nastopa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku. 

Na Bizovičarjev račun priletele številne kritike 

Negativni odziv občinstva je bilo mogoče slišati že med samim nastopom, ko so ljudje v ozadju Bizovičarja naprošali, da naj preneha in da je bilo dovolj. 

Prav tako pa je bilo mogoče slišati številne žvižge, nekateri posamezniki so šli celo tako daleč, da so dvorano zapustili. 

Kritike pa so se zvrstile tudi po koncu nastopa, ko so posamezniki na omrežju Twitter izrazili svoje mnenje. 

Nekaj teh odzivov si lahko ogledate spodaj. Sami pa presodite, ali je bil Bizovičar zares tako žaljiv, ali pa pač gre za njegov stil nastopanja. 

Starejše novice