Ljubljanska gostilna z dolgoletno tradicijo. Vir: Facebook, Gostilna Narobe.
Priljubljena ljubljanska Gostilna Narobe se nahaja v Trzinu, tik ob glavni cesti in ima že dolgo, 200 letno tradicijo. Znani so predvsem po domači slovenski hrani. Mi smo se pogovarjali z lastniki, ki gostilno vodijo že 50 let.

Tokrat je sicer nekoliko več povpraševanja po hrani za domov kot v prvem valu epidemije, a s trenutno situacijo se slabo soočamo, nam iskreno pove sogovornica. Nismo vajeni tega, da bi bila na martinovo naša gostilna prazna: "Za martinovo je bilo pri nas vedno živahno. Prejšnja leta so gostje komaj čakali, da pridejo v našo gostilno in uživajo v bogatem martinovem meniju, na katerem ni manjkala dobra goska ali raca z rdečim zeljem, mlinci ter pečena jabolka. Na mizi je bilo mlado vino in domača potica. Poskrbeli smo za dobro glasbo in super vzdušje je bilo zagotovljeno. Letos je na žalost vse drugače."
 

Gostilno Narobe gostje poznajo zaradi pestre ponudbe slovenskih kmečkih jedi, kot so obare, krvavice in pečenice, pa ajdova kaša z jurčki in prosena kaša z zelenjavo. Gostilna je poznana tudi po konjskih specialitetah, domači potici in drugih sladicah.
 

Martinova pojedina letos nekoliko drugače

Ker ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa preprečujejo druženje v gostilnah, vam gostinci martinove dobrote pripravijo za domov. 

Danes ima god sv. Martin in na ta dan se po starih šega mošt s krstom spremni v vino. V preteklih letih so na ta dan po vsej Sloveniji potekala martinovanja na prostem, ljudje so se zbrali na martinovih pojedinah, se družili ob kozarcu dobrega vina ter okusnih jesenskih jedeh. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice