Lidl Slovenija je svoje zaposlene razveselil z novico o povišanju plač in dodanih letnih izplačil. Foto: Klemen Razinger
oglasniprispevek1
Pet, 31.3.2023 10:12
Z majem so za svoje zaposlene napovedali ponovno povišanje plač in drugih izplačil.

Lidl Slovenija, prejemnik certifikatov Top Employer Slovenija in Top Employer Europe 2023, že vrsto let zagotavlja stimulativno plačilo in privlačne delovne pogoje.  

Lidl Slovenija že vrsto let ponuja nadpovprečno plačilo v trgovinski panogi. Poleg tega pa zaposlenim v prodaji in skladišču plača raste po vnaprej znanih stopnjah, vse do šestega leta zaposlitve.

V zadnjih treh letih so prodajalcem in skladiščnikom že večkrat povišali plače, ob zadnji napovedi povišanja, pa bodo plače prodajalcev in skladiščnikov višje za več kot 25 odstotkov v primerjavi z letom 2020. Plače prodajalcev bodo tako segale tudi do 1.560 evrov bruto, plače skladiščnikov pa vse do 1.430 evrov bruto.  

Iščeš nove priložnosti?  

Preveri prosta delovna mesta v svojem kraju ali si dovoli, da karierne priložnosti najdejo tebe.  
 

36-urni delovni teden kot polni delovni čas 

Za zaposlene na delovnih mestih prodajalec, skladiščnik in viličarist so v podjetju v minulem letu določili 36-urni delovni teden kot polni delovni čas.

Tak model so poimenovali Lidlova 36-ka, prednost pa je, da je tudi zaposlenim s krajšim delovnim časom (36 ur/teden) priznana polna delovna in pokojninska doba.  

Poleg nadpovprečnih plač, tudi visoka dodatna izplačila  

Skupaj z napovedanim povišanjem plač bodo Lidlovi zaposleni v letošnjem letu prejeli tudi za 19 odstotkov višjo nagrado za poslovno uspešnost kot lani (skupno 750 evrov) in višji regres kot lani (1800 evrov).

Prav tako že od septembra 2022 prejemajo najvišje neobdavčeno povračilo stroškov za prehrano med delom v znesku 7,96 evra. Dodatno pa zaposlenim vplačujejo premijo v drugi pokojninski steber, ki na letni ravni za vsakega zaposlenega znaša 480 evrov.  
 

Lidl je v centru Ljubljane ravno te dni odprl svojo 10 trgovino, ki je hkrati 65. trgovina v Sloveniji. Trgovina Lidl Masarykova je poleg trgovine Lidl Kongresni trg druga t. i. mestna trgovina.

Za potrebe odprtja te nove trgovine so zaposlili 10 novih ljudi; v letošnjem letu pa bodo še zaposlovali, saj tudi v prihodnje načrtujejo širitev svoje mreže trgovin.  

Skrb za »dober lajf« 

Zaposlenim v Lidlu in njihovim družinam so na voljo številne ugodnosti in dejavnosti, ki pripomorejo k uravnoteženju poklicnega in zasebnega življenja ter k dobremu počutju vseh zaposlenih.

V okviru skrbi za Dober lajf, kot so poimenovali svojo iniciativo za krepitev zdravja, zadovoljstva, razvoja in dobrega počutja na delovnem mestu, poskrbijo tudi za služben odklop, darilo ob rojstnem dnevu, tabore za otroke in najstnike v času šolskih počitnic … Iz tega naslova so že vrsto let tudi nosilci certifikata Družini prijazno podjetje.   

Starejše novice