Ustvarjeno dne
Čet, 7.1.2021 13:30
V zadnjih dneh je po družabnih omrežjih zaokrožila fotografija črne labradorke, ki išče nov dom.

Kot je bilo moč razbrati iz objav, je njena zgodba precej žalostna, a kot vse kaže se ji le nasmiha srečen konec. 11-letna psička Perla, pasme labradorec, je bila na Veterino v Logatec pripeljana tik pred novim letom z namenom evtanazije, saj so jo lastniki zaradi družinskih okoliščin želeli uspavati. A ker gre za zdravega psa, evtanazije na kliniki niso opravili, saj je pri nas le-ta protizakonito.
 

Psička je zdrava, živahna in igriva.

Kot nam je pojasnila veterinarka Nika Čuk, so se po dogovoru z lastnikom odločili, da jo zadržijo na veterini in ji skušajo najti nov, primeren, predvsem pa ljubeč dom.

Na kliniki so ji v tem času na njihove stroške naredili tudi preiskave krvi, opravili stomatološki poseg čiščenja zobnega kamna, cepljena pa bo tudi proti steklini.

Čukova še poudarja, da je psička zdrava, le nekoliko pretežka in je zato tudi na dieti, saj mora izgubiti nekaj kilogramov.

V kolikor bi si želeli Perlo sprejeti v svoj dom, pa lahko kontaktirate Veterinarski center Plevnik, Tovarniška cesta 10, Logatec, dosegljivi so na mail naslovu: [email protected] ali pa telefonski številki: 01 756 41 67.

Starejše novice