ninakorosec
Čet, 11.2.2021 12:23
Glede na ustavitev javnega življenja je naročil pustnih mask veliko, predvsem po odprtju šol se je zanimanje povečalo. So pa letos občutno upadla naročila mask za odrasle.

Naročila pustnih mask so letos v primerjavi s prejšnjimi leti upadla za polovico. Glede na situacijo je zanimanje vendarle veliko, večje od pričakovanj, pravijo prodajalci pustnih mask

Prejšnja leta se je našemilo tudi veliko odraslih, letos, ko pustne povorke in prireditve odpadejo, je naročil mask za odrasle občutno manj.

Letos so otroci manj izbirčni 

Naročila za maske za otroke so se od odprtja šol začela kopičiti, podobno kot prejšnja leta. V šole bodo vendarle šli našemljeni, a imajo pri izbiri maske letos manj izbire. Trgovci zaradi prevelikih stroškov letos namreč niso donaročevali izdelkov, temveč prodajajo predvsem zaloge iz skladišča. Letos se kupci odločajo na podlagi tega, kar je pač na voljo. V eni od spletnih trgovin pravijo, da je letos največ povpraševanja po maskah viteza, pirata, muce, kavbojke, kar je podobno kot prejšnja leta. V drugi trgovini pravijo, da morajo otroci letos biti manj izbirčni. 

Prejšnja leta so bile specifične maske, kot so Starwars, Spiderman, Ana, Elza, bolj priljubljene in si jih je zaželelo veliko otrok. Letos te kostume sicer imajo, a zaloge so omejene in bodo zato pustne šeme bolj raznolike.

Da bi kljub krizi privabili kupce, veliko trgovcev ponuja posebne kode za popust in znižanja.

 

Starejše novice