Veljavnost sprejetih protikoronskih omejitev se podaljša, je pa tudi nekaj novosti. Med njimi ta, da osebni prevzem alkohola in alkoholnih pijač ne bo več dovoljen. Od ponedeljka naprej torej nič več kuhanega vina in gina.

Epidemiološka slika sproščanja ukrepov še ne dovoljuje in vse sprejete omejitve je vlada podaljšala še vsaj za sedem dni. Med dopolnitvami ukrepov pa največ odzivov zbuja predvsem dopolnitev povezana z alkoholom. Vlada je namreč  spremenila odlok o prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov. Po novem na prevzemnih mestih, kjer je v času med 6. in 21. uro dovoljen osebni prevzem blaga in hrane, prevzem alkohola in alkoholnih pijač ni več dovoljen. Sprememba odloka začne veljati v ponedeljek, 7. decembra. 
 

Za sedem dni se podaljšajo omejitve o zbiranjih, prireditvah in prodaji blaga in storitev, za 14 dni pa se podaljša odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah. Uživanje hrane in pijače na javnih površinah še naprej ostaja prepovedano. 

Starejše novice