Vir: Spletna stran, Varuh človekovih pravic RS.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 12.12.2020 13:02
Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je odzval na nedavne dogodke, ko so bili predstavniki zdravstvene stroke ožigosani za "morilce slovenskega naroda".

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je odzval na nedavne dogodke, ko so nekateri posamezniki predstavnike zdravstvene stroke oklicali za »morilce slovenskega naroda«.

Ugotavlja, da se je v času omejitvenih ukrepov za zajezitev virusa razmahnila tudi epidemija nestrpnosti in sovražnosti.

»Vse več je verbalnih napadov, podpihovanj, ustrahovanj, pa tudi neposrednih groženj s smrtjo, ki so uperjene ne le v predstavnike stoke, politike ali medijev, ampak tudi v posameznice in posameznike z drugačnim političnim ali svetonazorskim pogledom,« je sporočil Svetina in dodal, da k temu pridonesejo tudi družbena omrežja. 

Svetina doda, da se mora vsak zavedati moči besed ter da je na nas, da postavimo zgled in, da je vsaka naša javno zapisana misel kultivirana. 

»Grožnje s fizičnim obračunavanjem, ustrahovanjem ali s smrtjo je treba prijaviti, saj imajo lahko znake kaznivega dejanja. Organe pregona zato pri Varuhu človekovih pravic pozivamo, da storijo vse, da se nedavni dogodek razišče, storilce čim prej identificira ter ne dopusti tako grobih posegov v dostojanstvo ljudi,« še zaključi Peter Svetina. 

Vir: Twitter

Starejše novice