Po dolgotrajnem zaprtju so z vstopom v oranžno fazo svoja vrata odprle vse trgovine v državi. Trgovci po tednu dni beležijo zelo dobre prodajne rezultate, nekateri celo boljše kot v decembru lani, ko so bile trgovine za kratek čas odprte.

S 15. februarjem so se odprle vse trgovine v državi in sodeč po gneči v nakupovalnih središčih je veliko takih, ki so nad ponovnim odprtjem navdušeni. Preverili smo, kaj po dobrem tednu dni opažajo trgovci. 

V priljubljeni trgovini NAMA v središču mesta beležijo zelo dobre rezultate: "Nikakor te prodaje ne moremo primerjati s prodajo v mesecu februarju v preteklih letih, ker so bile takrat sezone normalne. Zdaj je odprtje sledilo štirimesečnemu zaprtju, kar pomeni, da smo zaprli ob začetku sezone in odprli ob koncu sezone." 

Enako pove direktorica Galerije Emporium Tina Femc, ki pravi, da je obisk po prvem tednu celo boljši kot decembra lani, ko so se trgovine pred božično-novoletnimi prazniki za osem dni ponovno odprle: "S prodajo smo zelo zadovoljni. Na nas se obračajo celo kupci iz tujine, ki iščejo načine, kako bi nas obiskali."

Konec sezone prinaša visoke popuste

Če so stranke decembra kupovale predvsem darila, sedaj iščejo kose zase. Konec sezone pomeni razprodaje in visoke popuste. Stranke tako trenutno najbolj posegajo po sezonskih izdelkih, ki so tudi najbolj znižani. Po kozmetiki, perilu in izdelkih za osebno nego. Tisti, ki pridejo v trgovino, po večini tudi opravijo nakup, opažajo trgovci.

Pomerjanje oblačil znova dovoljeno

Trgovci ugotavljajo, da se kupci držijo ukrepov, nosijo maske in ohranjajo ustrezno razdaljo in glede upoštevanja ukrepov niso zaznali večjih težav. Znova je možno pomerjanje oblačil in obutve. Ponekod je sicer število kosov, ki jih stranka lahko pomeri, omejeno. 

Za informacije smo zaprosili tudi druge trgovine, ki ponujajo oblačila in obutev, a podatkov o prodaji po prvem tednu niso želeli razkriti. 

Ne samo pred trgovinami, tudi na cestah v okolici trgovskih središč, se pripravite na gnečo. 

Starejše novice