Vir: Instagram, Kucha.
Restavracija in delikatesa Kucha, dom, kjer je hrana zaživela. Na dveh lokacijah v Ljubljani so s svojimi mojstrovinami navduševali ljubitelje prave, minimalno procesirane hrane rastlinskega izvora.

Če so se po prvem valu epidemije nekako pobrali, v drug ni šlo. Na svoji Facebook strani so objavili iskreno izpoved o tem, kako so se borili proti koronavirusu, a je "drugi lockdown zabil žebelj v krsto" in ni jim preostalo drugega, kot da zaprejo svoja vrata. 

☠️ Bistro Kucha R.I.P. • 16.3.2018 - 16.10.2020 Žiujo, žal vam moram sporočit, da se bistro Kucha ne bo več odprl. Ne...

Objavil/a KUCHA dne Torek, 03. november 2020

Še en gostinec v vrsti, ki je moral zapreti svoj posel. Pod njihovo objavo se je vsul plaz žalostnih komentarjev njihovih zvestih strank. Ljudje so radi zahajali k njim. Ko to ni bilo več možno, so pri Kuchi poskusili tudi z dostavo hrane, a ker ni bilo dovolj povpraševanja, so si s tem le še večali minus na računu. Več kot pol leta so "dihali na škrge", 16.10.2020 pa se je njihova ladja potopila. 

Razmere v gostinstvu so nepredstavljivo težke. Prvi val koronavirusa je prišel brez kakršnegakoli opozorila. Drugega smo vsi, tudi gostinci, po tihem pričakovali in se nanj vsaj kolikor je bilo mogoče lahko pripravili. Odkar so morali v drugem valu epidemije gostinski lokali ponovno zapreti svoja vrata, se je vsak znašel po svoje. V Ljubljani večina gostincev ponuja možnost "to go". Možen je osebni prevzem, dostava na dom ali pa naročanje hrane in dostava preko vedno bolj priljubljenih aplikacij Wolt in Ehrana. A vprašanje je, koliko časa bodo gostinci na takšen način še lahko shajali in koliko bo še takšnih zgodb, kot je zgornja. 

Starejše novice