Frizer Marko Hriberšek in Poskočni muzikant Dejan Krajnc
Frizer Marko Hriberšek je svoje lasne mojstrovine ustvarjal ob Aljaževem stolpu, družbo sta mu delala Poskočni muzikant Dejan Krajnc in njun prijatelj.

Hriberšek priznava, da ima rad izzive. Obožuje nenavadne kraje, kjer lahko zavihti svoje škarje. Striženje na najvišji slovenski gori je postal že njegov tradicionalni podvig, ki je včeraj potekal že petič. Družbo sta mu delala glasbenik Dejan Krajnc in njun prijatelj. Spomnimo, Dejan se je lani poslovil od svojih las, ki so bili njegov zaščitni znak. Kar nekaj časa je bil prepoznan po visoki, 20-centimetrski irokezi.

Nepojmljiv dogodek

»Striženje na vrhu Triglava je nepojmljiv dogodek. Sploh letošnji je bil še toliko bolj poseben, ker se je vreme zelo poslabšalo. Na vrhu so bile le štiri stopinje in so mi prsti med striženjem skoraj pozebli. Kljub razmeram sem postrigel oba prijatelja, priznam pa, da nisem strigel sam, saj mi je pri oblikovanju frizure pomagal tudi veter,« se je ob sestopu s Triglava pošalil energični frizer. Nad izkušnjo je bil navdušen tudi Dejan Krajnc, ki si bo dogodek zagotovo dobro zapomnil, saj je bil na Triglavu prvič, prav tako tudi njun prijatelj. »Bilo je zelo zanimivo. Ob treh zjutraj smo vstali in štartali s Pokljuke. Hoja je bila zame zelo naporna. Na vrhu sem bil krščen, obrit, polakiran, tudi irokezo mi je naredil, nato pa se je vreme še poslabšalo in smo se odpravili nazaj,« je povzel glasbenik.

Starejše novice