Ustvarjeno dne
Ned, 17.1.2021 10:15
Ljubljanski policisti so ta vikend prisotni na turističnih točkah, ki so bile v preteklem vikendu množično obiskovane.

Policisti so skupaj z drugimi inšpekcijskimi in redarskimi službami zvajali nadzor glede vseh kršitev tako s področja javnega reda, kot tudi s področja prometne varnosti in kršitev s področja zakona o ohranjanju narave. Med drugim predvsem na območju Velike planine, kjer je bil pričakovan večji obisk zaradi lepega vremena.

A policisti ugotavljajo, da so ljudje včeraj upoštevali opozorila in so veliki meri spoštovali odloke za ohranjanje zdravja ljudi. Kot pravijo, se zahvaljujejo za potrpežljivost in odgovorno ravnanje.

Tudi stanje na področju prometa je bilo včeraj normalno in so bile vse ceste proti Veliki planini prevozne, promet na njih pa je potekal
neovirano.

Policisti so na območju Velike planine izrekli 8 opozoril zaradi kršitve odlokov in dve opozorili zaradi kršitev cestno prometne
zakonodaje.

Nadzor turističnih točk in gibanje na zaledenelih površinah bo potekal tudi danes

Prehajanje med občinami zaradi rekreacije je dovoljeno znotraj iste regije. 

"V primeru povečanega obiska turističnih točk in zasedenosti parkirišč se prosimo odpravite na drugo alternativno destinacijo. Kjer med osebami, ki
niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje je obvezna zaščitna maska tudi na prostem," še svetujejo policisti.

Foto: PU Ljubljana

Tudi danes so ljubljanski policisti prisotni na turističnih točkah, ki so bile v preteklem vikendu množično obiskovane. Policisti bodo skupaj z drugimi  inšpekcijskimi in redarskimi službami zvajali nadzor glede vseh kršitev tako s področja javnega reda, kot tudi s področja prometne varnosti in kršitev s področja zakona o ohranjanju narave.

Pozor, hoja in drsanje po ledu zelo nevarno!

Veliko  ljudi  je v tem času kot rekreacijo izkoristilo gibanje ali drsanje po zaledenelih površinah jezer, bajarjev in podobno. Policisti opozarjajo predvsem na Cerkniško jezero, ki je ponekod zamrznilo a je hoja in drsanje po ledu zelo nevarno. Drsanje na jezeru odsvetujejo in opozarjajo, da je ledena skorja nezanesljiva. Ob nizkih  temperaturah se led pojavlja tudi na drugih na stoječih vodah (Koseški bajer, Rakitna itd.), a ponekod ni dovolj trden, da bi se po njem gibali. Ob zaledenelih površinah zato v prihodnjih dneh svetujemo veliko previdnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice