Oglasni prispevek
Ned, 26.5.2024 10:10
Zasadili bodo 500 dreves v desetih lokalnih občinah.

Organizatorji Poli maratona se te dni intenzivno pripravljajo na več tisoč kolesarjev, ki jih vsako leto sprejme najbolj množična rekreativna kolesarska prireditev pri nas. 

Poli maraton poteka že 22. leto zapored, kar je svojevrsten rekord. 

Na letošnjem Poli maratonu, ki bo 1. junija, bo še posebej jubilejno, saj poteka v luči 50-letnice blagovne znamke Poli. 

Kot trajnostno usmerjeno podjetje je Perutnina Ptuj v sodelovanju z organizacijo Treecelet za vsakega udeleženca lanskega Poli maratona posadila drevo.  S trajnostno noto organizatorji nadaljujejo tudi letos, ko bodo v deset lokalnih občinah zasadili 500 dreves ob 50 let Poli. 

V ta namen je vodstvo Perutnina Ptuj včeraj z županjami in župani deset lokalnih občin podpisalo Pismo o nameri, s katerim se skupaj zavezujejo k sodelovanju. 

V trajnostnem projektu bodo sodelovale Mestna občina Ptuj, občina Destrnik, občina Trnovska vas, občina Videm, občina Starše, občina Markovci, občina Kidričevo, občina Juršinci, občina Hajdina in občina Gorišnica. 

Zasadili bodo drevesa, ki so visoka med dva in tri metre. Občine pa bodo lahko izbrale med belim javorjem, hrastom in kostanjem.

Slika je simbolična.

Trajnost je za Perutnino Ptuj izrednega pomena in jo jemljejo zelo resno. 

»Družba prihodnosti je po našem trdnem prepričanju zgolj trajnostna družba. Po zaključeni investiciji v novo industrijsko čistilno napravo v Mesni industriji Ptuj in vrsti ukrepov na področju učinkovite rabe energije, smo pripravili taktičen načrt povečevanja deleža lastnih obnovljivih virov energije. 

V prihodnjih treh letih tako načrtujemo investicije v vsaj deset MWp lastnih sončnih elektrarn, kar bo bistveno povečalo delež obnovljivih virov energije v naši porabi. 

Veliko pozornost dajemo tudi izboljšavam na področju pogojev delovnih mest v proizvodnji, kjer smo za letošnje leto namenili 1.000.000 evrov,« je izpostavil Tomaž Zaviršek, direktor za trajnost in korporativne odnose.  

Njihov cilj je ustvariti dolgoročno stabilnost in rast podjetja, ki temelji na trajnostnih praksah. Verjamejo, da trajnostni pristop k poslovanju ni le moralna dolžnost, temveč tudi ključ do trajne ekonomske uspešnosti in družbene odgovornosti.

Zato bodo še naprej vlagali v trajnostne rešitve in sledili najvišjim standardom v svojem poslovanju.

Poli maraton za promocijo trajnostne mobilnosti in zdravega življenjskega sloga

Eden izmed pomembnih projektov, ki spodbuja in promovira trajnostno mobilnost in zdrav življenjski slog, je tudi Poli maraton. V zadnjih letih je prerastel v globalno prireditev, ki poteka v živo na Ptuju in v virtualni obliki že v več kot 25 državah.

Pri organizaciji Poli maratona sodelujejo zaposleni v Perutnini Ptuj in ekipa Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj ter več kot 500 prostovoljcev iz lokalnega okolja.

V zadnjih 21 letih je na Ptuju in njegovi okolici kolesarilo že več kot 80.000 rekreativnih kolesarjev iz Slovenije in tujine.

»Poli maraton je edinstvena priložnost za srečanje in neformalno druženje s sodelavci na ravni Skupine Perutnina Ptuj, priložnost za povezovanje priljubljenih blagovnih znamk Perutnine Ptuj z njenimi ljubitelji, poglabljanje dobrih odnosov z lokalnimi skupnostmi in nenazadnje tudi odlična promocija Ptuja z okolico kot turistične destinacije. 

S tem namenom in z namenom izboljšanja življenjskih pogojev v lokalnih skupnostih smo tudi v Poli jubilejnem letu želeli pustiti trajnostni odtis regijsko ene najbolj prepoznavnih blagovnih znamk. 

Veseli nas pozitiven odziv občin in verjamemo, da bo projekt v obojestransko zadovoljstvo in korist lokalnih skupnosti, kjer ima Perutnina Ptuj svoje poslovne operacije in od koder prihaja več kot 1000 naših sodelavcev ter blizu 60 naših rejcev,« je izpostavil David Visenjak, direktor za trženje v Skupini Perutnina Ptuj in predsednik Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj.

Foto: Žan Osim

Perutnina Ptuj se pri projektu Poli maraton povezuje tudi s partnerji, ki jim je trajnostni razvoj poslovni imperativ

»Energija plus je največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji in ponudnik energetskih rešitev tako za gospodinjske odjemalce kot za podjetja. Ena izmed strateških usmeritev Energije plus, kot tudi celotne skupine HSE, je trajnostni razvoj, ki pomeni odgovorno upravljanje ekonomskih, družbenih in okoljskih vplivov pri našem poslovanju. 

Prizadevamo si, da smo med vodilnimi podjetji na področju zelenega prehoda v vseh segmentih našega delovanja. Poleg izgradnje sončnih elektrarn ponujamo baterijske hranilnike električne energije in rešitve na področju e-mobilnosti. Upravljamo polnilnice za e-vozila, ki so del javne infrastrukture za polnjenje vozil, prav tako pa imamo rešitve tudi za podjetja in gospodinjske odjemalce. 

Ponosni smo, da smo lahko kot e-Mobility partner podprli letošnji Poli maraton in ponovno dokazali, da smo družbeno odgovorno podjetje, ki podpira dobre zgodbe za boljši in lepši jutri,« je poudaril Alan Perc, direktor podjetja Energija plus.

Starejše novice