Vstop na vse festivalske in obfestivalske dogodke, ki bodo potekali na različnih lokacijah, je brezplačen. Vir: MOL.
Festival stripa Tinta od 7. do 11. oktobra vabi k raziskovanju slovenske in tuje sodobne stripovske ustvarjalnosti.

V sklopu festivala si lahko ogledate štiri razstave stripovskih ustvarjalk in ustvarjalcev, katerih dela so vsebinsko in slogovno zelo raznolika. Tako nagovarjajo obiskovalce različnih starosti in okusov. 
 

PROGRAM

Otvoritveni dan bo postregel z razstavo priljubljene francoske scenaristično-risarske dvojice Anne Baraou in Fanny Dalle-Rive, ki bosta v Galeriji Equrna širši javnosti razkrivali zabavne anekdote o zgrešenih posteljnih srečanjih iz stripa, ki v slovenščini nosi intriganten naslov Fuč fuk. V galeriji DobraVaga bo na ogled skupinski razstavni projekt Femicomix, ki predstavlja najnovejšo produkcijo protagonistk mreže neodvisnega stripa Komikaze iz Hrvaške.

V četrtek se boste lahko v Galeriji Vodnikove domačije s stripovsko revijo Stripburger v družbi desetih domačih stripark in striparjev prepustili kratkočasnim ljudskim pravljicam in basnim v stripu. 

V petek je na sporedu razstava v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), s katero se želijo pokloniti enemu najvplivnejših francoskih stripovskih avtorjev zadnjih desetletij, Lewisu Trondheimu.
 

Poleg razstav se bo vse do konca oktobra odvijal tudi zanimiv spremljevalni program s pogovori in predstavitvami najnovejših stripovskih izdaj. Potekali bodo masterclassi in delavnice pod vodstvom gostujočih avtoric in avtorjev ter otroški program. 

V soboto ne zamudite stripovskega sejma v Kinu Šiška, kjer bo na enem mestu izbrana ponudba domačih stripovskih založnikov, striparn in prodajalcev rabljenih klasikov. 

S samostojnima stripovskima razstavama Marka Kocipra in Davida Krančana se bo Tinta preselila še v Maribor in Koper. 

Starejše novice