Ustvarjeno dne
Pon, 15.2.2021 14:38
Olimpija je dan po zmagi nad Muro na svoji spletni strani oznanila nov prihod. K Zmajem se seli Vujadin Savić. Izkušeni centralni branilec je s klubom sklenil sodelovanje do 30. 6. 2021.

30-letnik je svojo kariero začel pri Crveni zvezdi. V tujino je prvič odšel leta 2010, ko je prestopil v francoski Bordeaux, za katerega je zbral 13 nastopov in 1 zadetek. Ko je bil član tega francoskega prvoligaša je bil dvakrat posojen, in sicer v nemška kluba Dinamo Dresden ter Arminia Bielefeld. Leta 2015 je odšel v Watford, na začetku sezone 2015/2016 pa je odšel k moldavskemu prvaku, Sheriff Tiraspol. Za ta klub je zbral 36 nastopov in 4 zadetke ter osvojil naslov moldavskega prvaka. Sledila je vrnitev k Crveni zvezdi, pri kateri je ostal dve leti in dvakrat dvignil pokal državnih prvakov Srbije. Skupno je za 'zvezdo' zabeležil 82 nastopov in prispeval 1 zadetek. Trikrat je zaigral tudi v Ligi prvakov, in sicer proti Liverpoolu, PSG-ju in Napoliju. Pred začetkom sezone 2019/2020 je postal igralec APOEL Nicosije. Po 25 nastopih in 2 zadetkih za klub iz Cipra se Savić sedaj seli v Ljubljano k Olimpiji.

"Zelo sem srečen, da sem podpisal za Olimpijo. Iskreno upam, da bom izpolnil pričakovanja vseh ljudi v klubu. Veseli me, da se nahajamo na prvem mestu. Nadejam se, da bom nadaljeval ta moj niz z lovorikami in da jo bom osvojil tudi tukaj. Pritiska ne čutim, saj sem vajen, da se s klubi borim za naslove. Čutim samo mero odgovornosti, da s svojimi izkušnjami poskušam pomagati mladim igralcem, ki so v Olimpiji," je za spletno stran kluba povedal Savić.

Ta naj bi bi sicer le ena od potencialnih štirih okrepitev na zadnji dan prestopnega roka. V zmajevo gnezdo bi se danes lahko preselili še nekdanji čudežni deček Dinama iz Zagreba Ante Čorić, napadalec Domžal Dario Kolobarić in Tomislav Tomić, ki je Olimpijo zapustil v lanski sezoni in je branil barve avstrijske Admire.

Starejše novice