Termin

V sklopu razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode vas v petek, 26. maja, ob 18.00 vabimo na predavanje umetnika, ki se posveča zdravju naravnih in urbanih prostorov, Marka Pogačnika z naslovom Zemlja kot vodna krogla z okusom po ljubezni. Predavanje je del programa letošnje študijske skupine Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta.

Zemlja ni samo krogla materije temveč je vsa prepojena z elementom vode, ta pa je temelj tega, kar Marko imenuje »ljubezenska sfera Zemlje«. Kako se slednja izraža v prostoru, kako je povezana z drugimi elementi in s človekovim bivanjem na planetu? Pridružite se nam na predavanju in izvedeli boste več!

Marko Pogačnik (1944) je ustanovni član skupine OHO (1965-71) in poljedelsko-umetniške komune v Šempasu (1971-79). Posveča se zdravju naravnih in urbanih prostorov. Njegove zadnje tri knjige: Ples Zemljine preobrazbe, Grimmove pravljice za odrasle, Ustvarimo kulturo Gaje.

Vstopnina je 3€ / Brezplačno za člane Kroga prijateljev Galerije Jakopič.

Rezervacije sprejemamo na 01 42 54 096 (torek–nedelja: 10:00–18:00) ali preko maila [email protected].

Po uvodnih predavanjih bo program namenjen zgolj vpisanim v študijsko skupino Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta.