Vir: Facebook, Avtošola Ideal.
Ljubljanainfo
Čet, 28.1.2021 20:59
V soboto se bodo sprostile nekatere dodatne dejavnosti po vsej državi, tako bo v prodajalnah z živili po več tednih spet možno kupiti nogavice in perilo, z delom pa bodo spet lahko začele avtošole, vendar le ob predložitvi negativnega testa.

V avtošolah so veseli, da bodo po dveh mesecih in pol spet lahko začeli z delom, vendar jih skrbi, kako bo njihovo delo videti v praksi.

Kandidati na test pred vsako uro

Učitelji vožnje lahko svoje delo namreč opravljajo le ob predložitvi negativnega testa, ki ne sme biti starejši od 72 ur, še bolj stroga pravila veljajo za kandidate, njihov test namreč ne sme biti starejši od 24 ur

“To pomeni, da od kandidata vsako naslednjo vožnjo, ko ga naročiš, moraš zahtevati novi test,” razlaga Branko Svenšek iz Avtošole Alma.

Da kandidatom ne bi bilo potrebno tako pogosto na teste, v avtošolah razmišljajo, o tem, da bi povečali število ur vožnje dnevno. Vendar se bojijo, da bi kandidatom padla koncentracija. 

Še večje težave pri teoretičnem delu

Še bolj nesmiselna pa se v avtošolah zdijo ta priporočila pri teoretičnem delu, ki ga v avtošoli Alma pa izvajajo vsak dan. 

“Teoretični del poteka vsako popoldne, to bi za kandidate pomenilo, da bi vsak dan morali imeti nov test. Ne vem, ali bi bilo to izvedljivo, verjetno se stranke tudi ne bi udeležile teh usposabljanj” še dodaja Svenšek.

Skrbijo za redno razkuževanje

Sicer pa so v avtošolah prepričani, da je tako pogosto testiranje za učitelje in kandidate nepotrebno, saj je v avtomobilih poskrbljeno, da se vedno znova razkužijo deli, ki jih voznik uporablja med vožnjo. Strogo se prezračijo vozila, vsi uporabljajo zaščitne maske.

Kako bo tako pogosto testiranje videti v praksi, se bodo v avtošolah lahko prepričali že v soboto. Sicer pa odlok začne veljati 30. januarja in velja do vključno 5. februarja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice