Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 27.12.2022 19:00
Na radiu, v gostilnah, v trgovinah in marsikod drugod se že zmeraj vrtijo božični hiti. Nekateri so se jih že naveličali, eni pa jih še kar popevajo. Koliko zaslužka prinese izvajalcem nenehno vrtenje božičnih hitov?

V decembrskem času se le stežka izognemo melodijam božičnih pesmi, kljub temu da so nekatere že izšle vrsto let nazaj, so še vedno deležne mnogo pozornosti. 

Preverili smo, katere pesmi so najbolj doprinosne. 

Wham!, angleški glasbeni duet, je leta 1986 izdal glasbeni hit z naslovom Last Christmas. Kljub temu da se je George Michael mnogo prezgodaj poslovil, njegova zapuščina še vedno živi. 

Komad letno prinese okoli 365.000 ameriških dolarjev

Najstarejša izmed skladb, ki je izšla leta 1942 po zaslugi ameriškega pevca Binga Crosbyja, letno prinese okoli 400.000 dolarjev. 

Prvemu mestu se glede največjega dobička približujeta Mariah Carey z nepozabno skladbo All I Want for Christmas is You, ki je stara že skoraj 30 let (izšla je leta 1994) ter The Pogues in Kirsty MacColl s skladbo Fairytale of New York, slednja je izšla leta 1988.

Obe pesmi na letni ravni prineseta skoraj okoli pol milijona dolarjev, oziroma 485.000 dolarjev. 

Po poročanju South China Morning Post si naziv najbolj dobičkonosne pesmi zasluži skladba iz leta 1973, ki nosi naslov Merry Christmas Everybody. Pesem, ki poziva ljudi k veselemu božiču in mirnim praznikom, je ustvarila angleška rock skupina Slade.

Z 1,2 milijona dolarjev letnega dobička se umešča na vrh nepogrešljivih prazničnih pesmi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice