Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sre, 31.8.2022 17:31
S primerom je duhovnik javnost seznanil tudi sam prek svojega profila na družbenem omrežju Facebook.

Duhovnik Kristijan Zeba iz kraja Srdoči pri Reki na Hrvaškem ni želel krstiti otroka lezbičnega para, ki je bil spočet z umetno oploditvijo, je poročala hrvaška televizija N1.

Krst naj bi zavrnil, ker partnerici po njegovih besedah že zdaj živita v grehu in v nasprotju z nauki Rimskokatoliške cerkve.

»Sami dobro vemo, da je nauk Katoliške cerkve takšen, da zakon sestavljata izključno moški in ženska, vse drugo je nesprejemljivo,« je dejal duhovnik. »Moja vest je popolnoma čista in mislim, da je to edino pravilno,« je dodal.

Zeba je v 16 letih, odkar je duhovnik, takšno zahtevo prejel prvič. Za N1 je izjavil, da meni, da otroka v istospolni skupnosti ne bodo vzgajali v katoliškem duhu.

S primerom je Zeba javnost seznanil tudi sam prek svojega profila na družbenem omrežju Facebook in uporabnike vprašal, kaj menijo o tej odločitvi.

Mnenja so bila deljena, je pa njegovo odločitev obžalovala namestnica župana Reke Sandra Krpan.

»Menim, da bi se Cerkev morala približati vsaki osebi. Odgovor ne sme biti agresija in nasilje, za katerega menimo, da je bilo v tem primeru storjeno proti otroku in proti staršem,« je sporočila.

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice