STA
Tor, 7.11.2023 15:05
Na Reki so obravnavali drug primer suma zastrupitve po pitju brezalkoholne pijače v lokalu.

Potem ko so se v ponedeljek med hrvaškimi uporabniki družbenih omrežij pojavila opozorila pred zastrupitvami zaradi uživanja sokov in mineralne vode svetovno znanega proizvajalca pijač, so iz bolnišnice na Reki danes sporočili, da so sprejeli bolnika zaradi suma opeklin požiralnika.

Podoben primer se je na Reki zgodil že maja.

Na težave opozarjali že preko družbenih omrežij 

Hrvaški uporabniki družbenih omrežij so v ponedeljek popoldne objavljali opozorila ljudem, naj ne pijejo sokov in mineralne vode določenega proizvajalca pijač.

Pri tem so pisali, da sta dve mladi osebi zaradi hudih opeklin želodca in požiralnika že morali obiskati bolnišnico na Reki.

Iz reške bolnišnice so danes potrdili, da so zaradi suma kemijske poškodbe požiralnika hospitalizirali eno osebo. Pojasnili so, da je njeno zdravstveno stanje stabilno, diagnostika in zdravljenje pa še potekata.

Primer opeklin požiralnika po pitju mineralne vode v eni od restavracij so na Reki sicer imeli že maja, ko je zdravniško pomoč morala poiskati ena oseba.

Šlo naj bi za znamko Römerquelle

Iz zavoda za javno zdravje primorsko-goranske županije so za reški Novi list medtem potrdili, da so v analizo že prejeli prve vzorce sokov in mineralne vode znanega proizvajalca pijač, ki so jih odvzeli iz nekaterih reških kavarn.

Po pisanju hrvaških medijev naj bi šlo za Römerquelle.

Primer že v postopku nadaljnje preiskave 

»Primer sta sicer prevzela državno tožilstvo in hrvaško notranje ministrstvo, ker je za nadzor vode, ki jo polnijo v Avstriji, odgovorna sanitarna inšpekcija državnega inšpektorata,« so za hrvaški časnik Jutarnji list pojasnili s hrvaškega ministrstva za zdravstvo.

Hrvaška policija primer že preiskuje.

Kot so sporočili, so prijavo prejeli 4. novembra, potem ko je gostu enega od gostinskih lokalov v središču Reke postalo slabo med pitjem brezalkoholne pijače in so ga morali odpeljati v bolnišnico.

Dodali so, da razen še enega dogodka izpred časa niso prejeli nobenih drugih podobnih prijav.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice