Ljubljanainfo
Čet, 29.7.2021 14:07
Priljubljenega hrvaškega radia, ki je dosegal okoli 1,2 milijona poslušalcev, odslej ne bo več mogoče slišati na frekvenci 101. Hrvaška agencija za elektronske medije mu je namreč odrekla koncesijo.

Frekvenca, na kateri je 37 let oddajal Radio 101, je bila dodeljena drugemu ponudniku, in sicer jo je prejel Top Radio. Ta bo lahko na območju Zagreba in Zagrebške županije na frekvenci 101.0 MHz oddajal naslednjih 15 let, za tako dolgo jim je bila namreč podeljena koncesija. 

Radio 101 se je na odločitev odzval s kratkim sporočilom na Facebooku: »Hvala vsem. Kmalu se vam oglasimo, zdaj smo vsi še malo ... brez besed ...«

Spomnimo, Radio 101 je nehal oddajati v začetku junija na frekvenci 101.0 MHz, ker pravočasno niso prejeli nove radijske koncesije za območje Zagreba in Zagrebške županije, napovedali pa so nadaljevanje oddajanja prek internetnega pretakanja.

31. maja jim je potekla koncesija, njihova ponudba na razpisu za koncesijo pa je bila zavrnjena, kljub temu da so bili edini prijavljeni ponudniki. Koncesijo so jim odrekli, ker naj bi prepozno dostavili potrdila o poravnanih davčnih obveznostih, finančna jamstva in druge podatke, ki so povezani z njihovim poslovanjem.

Prijavili so se na nov razpis za koncesijo, a to jim je izmaknil Top Radio. 

Ker je lastnik Thomas Alexander Thimme zaščitil ime svoje radijske postaje, bomo v prihodnosti na tej frekvenci poslušali radijsko postajo z drugim imenom.

Starejše novice