Vir: Kickstarter, Bird Buddy
Ustvarjeno dne
Pon, 30.11.2020 10:03
Projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy velja za najuspešnejši slovenski projekt na platformi Kickstarter. Do danes so s pomočjo podpornikov zbrali že več kot milijon evrov sredstev.

Za projektom Bird Buddy stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa. Avtor projekta je Žiga Vrtačič, razvijalec Franci Zidar in ameriški oblikovalec Kyle Buzzard. V manj kot enem tednu so na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter pridobil več kot 4900 podpornikov, ki so prispevali okoli 670.000 evrov sredstev. Zbrana sredstva so do danes že presegla milijon dolarjev, podpira pa jih že več kot 7000 ljudi. 

Za osnovi cilj so si na začetku kampanjo zadali, da na Kickstarterju zberejo 50.000 evrov. Ta cilj so presegli v 20 minutah. Kampanjo imajo sicer namen zaključiti 14. januarja 2021.
 

Vir: Kickstarter, Bird Buddy

Osnovni komplet pametne ptičje hišice Bird Buddy zajema sodobno zasnovano ptičjo hišico s posodo za ptičjo hrano in snemljivim modulom, ki vključuje majhno vgrajeno videokamero z mikrofonom in senzorjem za zaznavanje gibanja. Senzor zazna prihod ptice in vas o tem obvesti preko telefona. Tako lahko preko mobilne aplikacije opazujete ptico in jo fotografirate. Aplikacija s pomočjo tehnologij umetne inteligence prepozna vrsto ptice, tako po videzu kot po oglašanju. Trenutno lahko prepozna okoli 1000 ptičjih vrst. 

Po obsegu zbranih sredstev je med slovenskimi podjetji na prvem mestu Bird Buddy. Pred tem je bila najuspešnejša slovenska kampanja na tej platformi za električno kolo Flykly. Avtorji so zbrali 700.000 dolarjev. Sledijo lebdeči gramofon Mag-Lev s 552.000 dolarjev, kavomat Gina blagovne znamke Goat Story s 502.000 dolarjev, kavni lonček Goat Mug iste blagovne znamke s skoraj 500.000 zbranimi sredstvi  in električni skiro Smart Ped blagovne znamke FlyKly s 385.000 dolarji. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice