Vir: Facebook, Alma Rekić.
Ustvarjeno dne
Tor, 8.12.2020 10:54
Slovenska chefinja Alma Rekić je pred skoraj dvema letoma postala del ekipe prestižne restavracije na Manhattnu. Restavracija nosi slovensko ime Pekarna, pri snovanju menija pa je sodelovala tudi Rekićeva.

Kuharska mojstrica Alma Rekić, javnosti znana predvsem kot stroga sodnica v šovu MasterChef Slovenija, je končno razkrila veselo novico. Je del ekipe nove slovensko-ameriške restavracije Pekarna. 

Za slovenski del menija in sladice je bila zadolžena Rekićeva, za ostale jedi pa je poskrbel glavni chef restavracije Kamal Hoye, ki je na meniju pustil svoj pečat. A to še ni vse. Na meniju se je znašel tudi koktelj, ki so ga poimenovali Alma Rekić Dreams. Med sladicami pa ne manjka priljubljena jabolčna pita.
 

Vir: Pekarna NYC.

Slovenska kulinarika sredi New Yorka

Kot je Rekićeva povedala za 24ur.com, se je vse skupaj začelo že leta 2019, ko je je k sodelovanju povabil lastnik restavracije in inženir avstralskega rodu Dean O'Neill. Kuharska mojstrica je sodelovanje na začetku zavrnila, a po predstavitvi celotnega koncepta le privolila, da se pridruži ekipi. Žena lastnika restavracije ima korenine v Sloveniji in skupaj sta našo državo že večkrat obiskala. Od tukaj ideja, da bi slovensko kulinariko pripeljala čez lužo. Na meniju so se tako znašle tradicionalne slovenske jedi, pripravljene na moderen način. 
 

V objektu, kjer so med epidemijo na Manhattnu odprli edino slovensko restavracijo, je bila pred tem pekarna. Od tod izvira tudi ime za restavracijo. Angleško besedo "bakery" so prevedli v slovenščino in nastala je Pekarna. 
 

Zaradi situacije s Covid-19 slovenski kuharski mojstrici še ni uspelo odpotovati v New York. Z ekipo se slišijo prek Skypa in kot je dejala Rekićeva že vsi komaj čakajo na veliko otvoritev restavracije. 

Vir: Instagram, Pekarna NYC.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice