Vir: Facebook The Advertiser
Ljubljanainfo
Ned, 29.10.2023 07:59
Ameriški igralec Matthew Perry, najbolj znan po vlogi Chandlerja Binga v televizijski seriji Prijatelji, je umrl. Star je bil 54 let.

Zvezdnika serije Prijatelji so v soboto, okoli četrte ure popoldan, našli v džakuziju domače vile v Los Angelesu, poroča Los Angeles Times. Vzrok smrti zaenkrat ni znan; kaj točno se je zgodilo, bo pokazala policijska preiskava. 

Po neuradnih informacijah na kraju niso našli drog, prav tako naj ne bi bilo suma za vpletenost druge osebe. Perry je bil star 54 let.

»Uničeni smo zaradi smrti našega dragega prijatelja Matthewa Perryja,« so v izjavi za The Times dejali v produkcijski hiši Warner Bros, ki je producirala Prijatelje: »Matthew je bil neverjetno nadarjen igralec in neizbrisen del družine Warner Bros. Vpliv njegovega komičnega genija je bilo čutiti po vsem svetu in njegova zapuščina bo živela v srcih mnogih. To je srce parajoč dan in svojo ljubezen izražamo njegovi družini, njegovim najdražjim in vsem njegovim predanim oboževalcem.«

»Neverjetno smo žalostni zaradi prehitre smrti Matthewa Perryja,« so povedali pri NBC, kjer so serijo predvajali vseh 10 sezon: »Njegova zapuščina bo živela skozi nešteto generacij.«

Perry je začel kariero kot otroški igralec v osemdesetih. Svetovno slavo je dosegel z vlogo v seriji Prijatelji, ki so jo na NBC predvajali med letoma 1994 in 2004. Perry in njegovi soigralci Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc in David Schwimmer so se skoraj čez noč spremenili v mega zvezde. 

Kot Chandler Bing je veljal za najbolj humornega od šesterice, leta 2002 je bil za vlogo v kultni nanizanki nominiran za nagrado emmy. 

Slava je s seboj prinesla tudi temno stran, dolga leta se je Perry boril z odvisnostjo od opioidov in alkohola. Piti je začel pri štirinajstih letih, a je znake alkoholizma prepoznal šele sedem let kasneje. Po lastni oceni je porabil sedem milijonov dolarjev, da bi postal trezen. Zloraba alkohola mu je povzročila tudi številne resne zdravstvene težave.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice