Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sre, 4.10.2023 10:14
Policisti so včeraj zvečer obravnavali grozljiv poskus uboja. 45-letnik je na silo vstopil v hišo sorodnikov, fizično napadel dve osebi, nato pa se je znesel še nad svojo mater.

Novomeški policisti so včeraj zvečer posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, za katero se je kasneje izkazalo, da gre za poskus uboja

Po prvih ugotovitvah ogleda kraja, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, je 45-letni Novomeščan na silo vstopil v stanovanjsko hišo sorodnikov, grozil in fizično napadel najprej dve osebi, nato pa se spravil na svojo mater

Silovito pretepanje in grožnje s smrtjo so preprečili šele policisti, ki so morali vdreti v enega od prostorov, da so prišli do osumljenca in oškodovanke in ju ločili. Osumljenca so vklenili, odredili strokovni pregled, nato pa ga odpeljali v pridržanje. 

 Za kaznivo dejanje poskusa uboja je zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let, pri čemer pa policisti še dodajajo, da so 45-letnika že obravnavali zaradi nasilnih kaznivih dejanj.

Starejše novice