Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 6.2.2024 08:48
Policijska uprava Ljubljana poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 576 klicev, od tega 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na  kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, sedem vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), dve goljufiji in pet primerov poškodovanja tuje stvari. 

Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in pet nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali devetkrat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in šestkrat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Policisti obravnavali več tatvin

V Cerknici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 4700 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bil odtujen mobilni telefon in gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bil odtujen gradbeni material in radijske zveze. Materialna škoda znaša okoli 1100 evrov.

Včeraj, okoli 21. ure so bili obveščeni o tatvini na območju Fužin, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do oškodovanke na kolesu in ji iz košare odtujil torbico z vsebino, nato pa s kraja zbežal. 

Tatvino je izvedel moški star okoli 20 let, visok med 180 in 185 cm, temnih kratkih las, nosil je svetle jeans hlače in črno jakno, ter nahrbtnik črne barve. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prijet storilec drzne tatvine in dveh ropov

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so čez vikend odvzeli prostost 42 letnemu državljanu Slovenije, za katerega sumijo, da je v zadnjem tednu storil kazniva dejanja drzne tatvine in dveh ropov na območju Ljubljane. 

Prejšnji torek je tako vstopil v poslovalnico bencinskega servisa na območju Most, kjer je odrinil zaposleno in iz blagajne odtujil gotovino. Istega dne je vstopil tudi v trgovino v centru Ljubljane, kjer je iz blagajne pograbil gotovino. 

V soboto je vstopil v prodajalno hrane v centru mesta in odšel v prostor za osebje, od koder je odtujil nekaj tisoč evrov gotovine. 

Policisti so osumljenca v soboto prijeli, ga pridržali in nato v ponedeljek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za večkratnega storilca podobnih kaznivih dejanj, odredil pripor.

Kolesarka vozila v napačno stran in zaprla pot vozniku osebnega vozila

Včeraj, okoli 8. ure so bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka.

Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka vozila v napačno stran in zaprla pot vozniku osebnega vozila, ki je v križišču zavijal levo. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Starejše novice