Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 23.12.2020 15:10
Verjetno je moških žrtev še več, oškodovali naj bi tudi moškega z območja Policijske uprave Maribor. To so imena, s katerimi sta se predstavljali na portalih za zmenkarije ...

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski, stari 18 in 32 let

Mlajša storilka je po besedah policije doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico so možje v modrem v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše pa doslej še niso.

Žrtve našli na spletu

»Storilki, ki sta pri goljufijah sodelovali, sta stike z oškodovancema vzpostavili s pomočjo različnih spletnih portalov in oglasnih rubrik, kot so ona-on, ona išče njega, on išče njo in najverjetneje tudi drugih,« pojasnjujejo na Policijski upravi Celje.

Po besedah policije sta se predstavljali z lažnimi imeni. Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena.

Goljufinji sta s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav ali da potrebujeta denar za študij in podobno, v zadnjih treh letih, dva oškodovanca z območja Policijske uprave Celje prepričali, da sta jima bodisi podarila bodisi posodila najmanj 164.000 evrov. 

Slika je simbolična.

Oškodovali naj bi tudi moškega z območja Policijske uprave Maribor

Moška sta jima denar izročala na različnih mestih, kjer sta se z njima dobivala. Prav tako možje v modrem zbirajo obvestila še za primer oškodovanja moškega z območja Policijske uprave Maribor. Tudi njega sta najverjetneje oškodovali za več deset tisoč evrov.

»Ker sumimo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram, še več, pozivamo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijskih postajah, kjer prebivajo,« pozivajo celjski policisti.

Obema mladenkama so policisti odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjena kazniva dejanja jima grozi zaporna kazen od enega do osmih let.

Starejše novice