Foto: PU Kranj/Facebook
Profile picture for user spela Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Čet, 19.11.2020 14:33
Gorenjski  kriminalisti  so s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče  privedli  dva  osumljenca  ropa,  ki se je v Škofji Loki zgodil ta torek ponoči.

Osumljenca sta v družbi še dveh neznanih storilcev ponoči pristopila do stanovanjskega objekta občana in ga prosila za pomoč zaradi domnevne okvare vozila. Ko je oškodovanec odprl vrata, so storilci s silo vstopili v prostor, ga napadli in z močnejšim lepilnim trakom zvezali ter onesposobili, so sporočili kranjski policisti.

Prijeli smo 2, ki sta v Občina Škofja Loka v torek ponoči na domu napadla občana in ga poskušala oropati. Napadeni jima...

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Četrtek, 19. november 2020

Pri tem so ga poškodovali. Po dejanju so z namenom pridobitve protipravne  premoženjske  koristi  začeli  pregledovati  prostore objekta, vendar  so  v  določenem  trenutku,  iz zaenkrat neugotovljenega razloga, z izvršitvijo kaznivega dejanja prenehali in s kraja pobegnili. Prilastili si niso ničesar, zaradi česar je kaznivo dejanje ostalo pri poskusu.

Dva  osumljenca  so  po  prijavi  oškodovanca v hitri intervenciji v Kranju izsledili  kranjski  policisti,  kriminalisti pa so pri obravnavi kaznivega dejanja  v  skladu  s  predpisi  o  kazenskem postopku izvedli preiskovalne aktivnosti  in  oba s kazensko ovadbo včeraj privedli na pristojno sodišče. Za  oba osumljenca, gre za državljana Romunije in Moldavije, je bil odrejen pripor.

Kriminalistična   preiskava   se   z  namenom  izsleditve  še  drugih  dveh osumljencev nadaljuje. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

Starejše novice