Zastrupitev oseb z ogljikovim monoksidom.

Ljubljanski policisti so včeraj, nekaj pred 16. uro, prejeli obvestilo o nezavestnih osebah v enem izmed stanovanj na Krimski ulici v Ljubljani, so sporočili policisti PU Ljubljana.

Na kraju so posredovali gasilci ter reševalne ekipe. Zaradi ugotovljene visoke koncentracije ogljikovega monoksida v prostoru so gasilci prostor prezračevali, reševalci pa nudili pomoč štirim nezavestnim osebam, sicer članom iste družine.

Osebe so bile odpeljane v UBKC Ljubljana, njihovo življenje pa ni več ogroženo. Po prvih podatkih je do uhajanja strupenega plina prišlo pri nepravilnem izgorevanju v dotrajani plinski peči. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo pa zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so še sporočili ljubljanski policisti, ki še vse pozivajo:

V kolikor tega še niste storili pred ogrevalno sezono, da opravijo redni pregledi in kontrolo delovanja ogrevalnih naprav. Pri ogrevalnih napravah na tekočinjeni in zemeljski plin je zelo pomembno, da čiščenje, kontrolo, nastavitve in meritve opravi strokovnjak – serviser. Ne uporabljajte dotrajanih in nepregledanih naprav, ob vsakem sumu nepravilnega delovanja pa takoj prenehajte uporabljati grelne naprave, dokler se ne prepričate, da so napake odpravljene.

Starejše novice