Ljubljanainfo
Sre, 7.4.2021 14:48
Po odkritju trupla 85-letnice v Bertokih so možje v modrem odvzeli prostost 31-letni osumljenki.

Preiskava smrti 85-letne ženske v Bertokih še poteka, policisti pa so danes odvzeli prostost 31-letni osumljenki kaznivega dejanja uboja, poroča STA

Po poročanju nekaterih medijev naj bi šlo za vnukinjo žrtve, a vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič zaradi interesa preiskave v izjavi medijem podrobnosti ni želel potrditi.

PREBERITE ŠE:

Kaj se je dogajalo?

Policijo je v torek zvečer poklical moški, ki je v Bertokih na domu našel mrtvo 85-letno žensko. Kot so zjutraj sporočili s Policijske postaje Koper, zadevo obravnavajo kot sum kaznivega dejanja uboja.

Grandič je po poročanju STA v današnji izjavi medijem pojasnil, da policijske aktivnosti še potekajo, preiskovalna sodnica je odredila obdukcijo. Policija zadevo preiskuje kot sum storitve kaznivega dejanja uboja, za kar je zagrožena zaporna kazen od pet do 15 let.

Doslej so policisti z ogledom kraja dejanja ugotovili, da je bil za uboj uporabljen oster predmet. Osumljenke za zdaj še niso zaslišali, ostaja pa v policijskem pridržanju.

Po Grandičevih besedah za zdaj ne kaže, da bi bila pri dejanju udeležena še kakšna druga oseba. Pridržano osebo, po poročanju Radia Slovenija naj bi šlo za vnukinjo žrtve, so prijeli na območju Policijske uprave Koper. Motiv za njeno dejanje še ni znan, je še dodal Grandič.

Starejše novice