Nekateri si domišljajo, da so sami na cesti in da zanje predpisi ne veljajo! To sta fotografiji, ki jih je posnel objestni voznik, stari znanec prometne policije, pa čeprav ima le 34 let.

To sta fotografiji voznika osebnega vozila, kako je januarja letos divjal po ljubljanskih ulicah in ljubljanski obvoznici. Njegovo vožnjo je v objektiv ujel sopotnik in fotografije ter videoposnetek objavil na družbenem omrežju. 

 

Policisti so bili obveščeni, da po spletu krožijo fotografije in posnetek divje vožnje po Ljubljani. Takoj so začeli z zbiranjem obvestil in ugotovili, da gre za 34-letnega Ljubljančana. Ta je z osebnim vozilom po ljubljanski obvoznici in na območju Šiške storil več cestno prometnih prekrškov. Vozil je v nasprotno smer, prehiteval po odstavnem pasu, prevozil rumeno luč na semaforju, pri vožnji ni upošteval talnih označb in z nespametnim prehitevanjem ogrožal druge udeležence v cestnem prometu. 

V prekrškovnem postopku so policisti kršitelju izdali globo v višini 3110 evrov in 30 kazenskih točk. Kršitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. S strani policije je bil v preteklosti že večkrat obravnavan zaradi kršitev cestno prometnih prekrškov. 

Starejše novice