Ustvarjeno dne
Pet, 26.3.2021 10:39
Ljubljanski policisti skoraj vsakodnevno poročajo o drznih tatvinah. Poglejte, kako se lahko obvarujete pred takšnimi nepridipravi.

Na območju Želimelj je do hiše starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec gradbenega podjetja in ponujal dela na objektu. S pogovorom je zamotil oškodovanko in jo odpeljal stran od objekta, drug storilec pa je med tem preiskal prostore, ter odtujil gotovino.

Ko je oškodovanka posumila v sumljivo početje je želela oditi nazaj v hišo, kar pa ji je fizično preprečil prvi storilec.

Ko je drugi storilec izstopil iz objekta sta s kraja sta nato odšla z osebnim vozilom temne barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: mlajši moški, srednje velikosti

Na območju Viča je do hiše starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec elektro podjetja, ki bo izvajal dela na objektu. S pogovorom je zamotil oškodovanko, drug storilec pa je med tem preiskal prostore, ter odtujil gotovino.

S kraja sta nato odšla z osebnim vozilom črne barve.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: mlajši moški, suhe in višje postave, oblečen je bil v temno jakno in modre hlače

Policisti so bili obveščeni tudi, da je na območju Viča do stanovanjskega bloka starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec dostavnega podjetja s pošiljko za prevzem.

Tako je zvabil oškodovanko in objekta v tem času pa preiskal prostore stanovanja ter odtujil gotovino.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. 

Žrtve so starejši

Storilci svoje načine izvrševanja prilagajajo in spreminjajo. Ker so žrtve običajno starejši občani, ki so pogosto premalo previdni, policija apelira na vse družinske člane in ostale znance, da se z njimi o tovrstni problematiki pogovarjate in jih na nenavadne obiskovalce večkrat opozorite.

Občanom še svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.

Kaj lahko storimo?

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., policija svetuje, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt).

Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice