Ljubljanski policisti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Ljubljanski policisti so na obvozni cesti v Ljubljani obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena mopedist in motorist. Voznik mopeda je zaradi nepravilnega premika trčil v motorista, ki je peljal mimo njega. Pri tem se je prvi lažje telesno poškodoval. V postopku je  preizkus  alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.66  mg/l alkohola v izdihanem  zraku.

Na cesti od Sadinje vasi proti Češnjicam se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ta je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. 

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik osebnega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu in je trčil v tovorno vozilo. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri  njem pokazal 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vlomilci na delu 

V Šiški je neznani storilec vlomil v hišo, od koder je odnesel nakit in prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov. V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznanec odtujil nakit v vrednosti 500 evrov. 

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v trgovino in odnesel denar. Povzročil je za okoli 800 evrov materialne škode. 

Starejše novice