Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 21.11.2022 11:27
Zaokrožil je Facebook zapis, ki policiste obtožuje, da so mladoletne fante napadli brez razloga in jim zadali hude telesne poškodbe.

Kot navaja Žurnal24, naj bi v središču Ljubljane v soboto, 19. novembra 2022, prišlo do pretepa med mladostniki in policisti pred restavracijo McDonald's na Cankarjevi ulici.

Omenjeni medij je objavil Facebook zapis, ki policiste obtožuje, da so mladoletne fante, stare med 14 in 18 let, napadli brez razloga in jim zadali hude telesne poškodbe. Povod naj bi bil metanje pirotehničnih sredstev, policisti pa naj bi mladostnikom tudi sledili v restavracijo in jih napadli s pendrekom.

Na medijske zapise so se danes odzvali na Policijski upravi Ljubljana, kjer so podali pojasnilo, da so policisti intervenirali na zaprosilo zaposlenih v enem izmed gostinskih obratov.

Po do sedaj znanih podatkih naj bi večja skupina mlajših oseb v obratu in na ulici pred njim kršila javni red in mir ter se nasilno vedla do tam zaposlenih.

Na kraju je posredovalo več patrulj, policisti pa so ob prihodu zaznali več oseb, ki so kršile javni red in mir: kričale na zaposlene v gostinskem obratu in se z njimi kot tudi medsebojno prerivale.

Policisti so zato za vzpostavitev javnega reda uporabili prisilna sredstva zoper več posameznikov, ki so huje kršili javni red in mir in niso upoštevali ukazov policije.

»V nadaljevanju je večja skupina oseb skušala ovirati postopke policije. Med drugim so na ulici uporabljale pirotehniko. Po večkratnem pozivanju se je množica razšla. Po do sedaj znanih podatkih zoper množico ni bilo uporabljenih prisilnih sredstev.

Prav tako po do sedaj znanih podatkih v dogodku ni bila nobena oseba poškodovana oziroma na kraju ni potrebovala zdravniške pomoči,« še pravijo na policiji, kjer bodo policijski postopek, upravičenost uporabe prisilnih sredstev, morebitne naknadne prijave poškodb ter vse okoliščine dogodka temeljito preverjali v nadaljnjem postopku.

Policisti prav tako nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh zaznanih kaznivih ravnanjih posameznikov ter bodo ustrezno ukrepali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice