Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 1.8.2022 08:14
Na mobilnem telefonu 81-letnika policisti odkrili fotografije golih otrok. 

Rovinjska policija je s kriminalistično preiskavo ugotovila, da je 81-letni norveški državljan storil kaznivo dejanje izkoriščanja otrok za pornografijo.

28. julija okoli 16.30 je varnostnik v turističnem naselju v okolici Rovinja opazil moškega, ki je sedel ob otroškem parku in v roki držal mobilni telefon. Zaradi suma, da fotografira gole otroke, je varnostnik poklical policijo.

Policisti našli fotografije in videoposnetke golih otrok

Policisti so preiskali mobilne telefone, tablice in USB-pogone, pri čemer so našli fotografije in videoposnetke golih otrok ter druge obremenilne vsebine.

Kot še poročajo policisti, je 29. julija v zgodnjih večernih urah bil osumljenec zaradi suma storitve kaznivega dejanja pripeljan v pripor.

Več primerov pedofilije v zadnjih dneh

Spomnimo. Policisti so prejšnji teden prijeli 71-letnika, ki je snemal majhne otroke ob bazenu v kampu.

Po poročanju hrvaškega spletnega portala 24sata so aretirali 71-letnega moškega, ki je v kampu v Rovinju z mobilnim telefonom snemal majhne otroke.

Sumljivo obnašanje starejšega državljana Danske so najprej opazili gostinci v bližnjem lokalu, ki so o tem obvestili varnostnika. Slednji je nato poklical policijo, ki so zaradi suma kaznivega dejanja moškega prijeli.

Na podlagi uredbe pristojnega sodišča so pregledali mobilni telefon in na njem našli sporne fotografije otrok z bazena. Moškemu so odvzeli prostost in ga privedli v pripor istrske policijske uprave.

To je v zadnjih nekaj dneh že tretji tovrstni incident na Hrvaškem, pred kratkim so namreč aretirali očeta in sina iz Nemčije, ki sta z ročno kamero prav tako snemala nage otroke.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice