Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Čet, 14.7.2022 17:43
V sredo je prišlo do hude nesreče na kopališču v Moravskih Toplicah. V Sava Hotels & Resorts priznavajo, da je šlo za človeško napako. Kot pravijo, so po nesreči zaostrili nadzor.

Kot smo že poročali, so bili policisti Policijske uprave Murska Sobota včeraj v popoldanskem času s strani svojcev obveščeni, da se je na kopališču v Moravskih Toplicah poškodoval moški.

Ugotovljeno je bilo, da je moški okrog 10. ure ob prostem padu po toboganu drsel po površini vode in z nogami udaril v zaščitno ograjo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe (zlom obeh gležnjev in kolena). Policisti o zadevi zbirajo obvestila.

Redar pri prvem jutranjem spustu kopalca prehitro spustil na tobogan

Za odziv smo se obrnili na Sava Hotels & Resorts, kjer pojasnjujejo, da je bila za nesrečo kriva napaka redarja.

Njihov odziv objavljamo v celoti.

Do poškodbe gležnja 60 letnega kopalca je prišlo pri prvem jutranjem spustu po toboganu Kamikaze v vodnem parku Terme 3000 – Moravske Toplice v zadnjem delu bazena za zaustavljanje.

Šlo je za človeško napako, ko je redar pri prvem jutranjem spustu kopalca prehitro spustil na tobogan, zaustavljalni bazen pa je bil napolnjen malenkost pod za to predvidenim nivojem. 

V vodnem parku Terme 3000 – Moravske Toplice tovrstnih nesreč še nismo imeli, v poletnem času je v vodnem parku tudi do 3.000 kopalcev hkrati, za varnost katerih skrbi 6 reševalcev in 4 redarji na športnih atrakcijah. Te športne atrakcije, predvsem tobogane, temeljito pregledujemo 1x letno ter tudi dnevno pred prvim obratovanjem. 

Po dogodku smo poostrili nadzor, in sicer tako, da višino vode v zaustavljalnem bazenu preveri dodatno še eden redar. 

Starejše novice