Uredništvo
Sre, 5.10.2022 18:39
Nekaj čez peto uro je v središču Ljubljane prišlo do napada. Moški je planil na naključnega mimoidočega, nato pa je napadel še njegovo prijateljico. To je storilec ugriznil v obraz, zaradi česar so jo morali odpeljati v bolnišnico.

Okrog pete ure popoldan se je v središču Ljubljane zgodil incident.

Na klice na pomoč so se odzvali iz Trdinove enote na Policijski upravi Ljubljana, od koder so na mesto dogajanja napotili več patrulj.

Kaj se je zgodilo?

O točnem dogajanju smo uspeli spregovoriti z udeležencem fizičnega napada, ki pa je želel ostati anonimen.

Po njegovih besedah naj bi šlo za popolnoma nepričakovan napad, v katerem je napadalec naprej planil nanj, a se ga je ta uspešno otresel.

Po nekaj korakih naprej se je zaslišalo vpitje: »Plačujem stanovanje osem sto evrov na mesec, država mi prav nič ne da, živim v luknji, poklal bom čisto vse«.

Ugriz v obraz?

Sledil je napad na njegovo prijateljico, ki pa je bila ob našem prihodu že odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Napadalec naj bi jo ob napadu ugriznil v obraz, zaradi česar je pozneje potrebovala šivanje.

Zoper storilca je podana kazenska ovadba. Na kraju dogodka ga je pridržala policija, ki naj bi ga še danes izročila Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana - Polje.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so številke prijav nasilja v zadnjih letih krepko poskočile.

Starejše novice