Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 25.5.2021 12:08
Policisti Policijske uprave Maribor so prejšnji konec tedna obravnavali grozljiv primer, v katerem je storilec iz območja Rač z macolo pokončal svojega psa. Sedaj je o dogodku znanih več podrobnosti.

Mariborski policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali po kazenskem zakoniku ovadili moškega, doma iz območja Policijske postaje Rače, ki je z macolo pokončal svojega 17-letnega psa mešančka.

To naj bi storil zato, ker naj bi bil pes slaboten in naj bi trpel bolečine, česar pa lastnik ni več mogel prenašati. Prekrškovni postopek bo zoper lastnika psa izvedla tudi pristojna inšpekcija.

Pes je bil pripet na verigi, pokončan z udarcem po glavi

Za odgovore smo se obrnili na Urad za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Z urada so sporočili, da se je dogodek zgodil na dvorišču imetnika psa, in sicer v nedeljo, 23. maja, nekaj po četrti uri popoldne. Pes je bil pri tem pripet na verigi, pokončan pa je bil z udarcem kladiva po glavi

Pri tem na Uradu za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dodajajo, da je to v letu 2021 prvi primer nasilne usmrtitve psa na območju območnega urada Maribor

»V skladu s 4. členom Zakona o zaščiti živali nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali predstavlja mučenje živali. Za mučenje živali je po Kazenskem zakoniku predvidena globa ali zaporna kazen, o zadevah odločajo sodišča. Urad postopkov še ni zaključil,« še dodajajo.

Starejše novice