Ljubljanski policisti so obravnavali več prometnih nesreč z udeleženci pod vplivom alkohola.

Na Tržaški cesti v Ljubljani je voznik osebnega vozila s predrto pnevmatiko vijugal po cesti in storil več prekrškov. O dogajanju so bili obveščeni ljubljanski policisti, ki so kršitelja izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,80 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so pijanemu vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek. 

Po Zasavski cesti iz smeri Ljubljane proti Litiji so bili policisti s strani občanov obveščeni o vozniku osebnega vozila, ki je med vožnjo storil več prekrškov. Možje v modrem so voznika uspeli izslediti in v postopku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti je pokazal 1,25 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Tudi temu vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega uvedli prekrškovni postopek. 

Na Tivolski cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Zaradi vožnje preblizu desnega roba in in alkohola v krvi, 0,74 mg/l, je trčil v robnik in padel.  V nesreči se je lažje telesno poškodoval. 
 

Starejše novice