Foto: EPeKa Slovenija.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 28.11.2022 12:19
Združenje EPEKA je v okviru projekta EU Youth Cinema: Green Deal 2022 v Cineplexx Ljubljana pripravilo projekcijo filmov.

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu.

Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora Evropske Unije med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi.

Projekt je namenjen predvsem mlademu občinstvu, namen pa je nagovoriti mlade k naslavljanju okoljskih izzivov in vzpodbuda k izboljšanju življenjskih navad za ohranjanje okolja.

Za projekt na voljo 25 evropskih filmov

Projekt mladim in učiteljem ponuja raznovrsten program filmskih in izobraževalnih aktivnosti. Ob filmskih projekcijah in pretočnih vsebinah bo na voljo tudi didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja.

Za program je na voljo 25 evropskih filmov, ki bodo predstavljeni v kinematografih in preko spletne pretočne platforme, predvajali pa se bodo do leta 2024. Med drugim so si mladi lahko ogledali filma Podnebne spremembe - dejstva, ki je nastal po naročilu BBC in Gora tekstila - skrito breme naših modnih dodatkov.

Projekt se izvaja v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji in Romuniji. Vsi filmi bodo na voljo s podnapisi v lokalnih jezikih, primerni so za mlade od desetega leta starosti.

Dogodki so brezplačni

Filmi so dostopni na pretočni platformi od 5. maja 2022 do 30. aprila 2024.

Vsi dogodki znotraj projekta so brezplačni. Ker je število sedežev v kinih omejeno, bodo imeli prednost tisti, ki se prvi prijavijo.

FOTO: EPeKa Slovenija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice