STA
Čet, 13.10.2022 13:43
Direktor nogometnega kluba Olimpija Igor Barišić se je danes odzval na nekatere medijske zapise o domnevni kazni za njegov klub, ki naj bi mu grozil tudi odvzem točk.

Igor Barišić je na novinarski konferenci pred sobotnim derbijem z Mariborčani zanikal kakršne koli nepravilnosti ter dodal, da jim nobena od nogometnih zvez doslej ni poslala niti opomina.

Današnji nastop Barišića na novinarski konferenci Olimpije je bil odziv na nedavno poročanje nekaterih medijev, da klubu zaradi finančnih nepravilnosti grozi kazen, tudi v obliki odvzema točk.

»Nihče ni od nas pričakoval takšnih rezultatov. Kar se tiče zadnjega poraza, pa je tako, kot je rekel trener: bolje izgubiti enkrat z 1:6, kot pa šestkrat z 0:1. Derbi je pred nami, mi smo za fair play in po tej strani je vse v redu, tudi trener ima našo podporo,«  je uvodoma dejal Barišić.

Nato je strnil nekaj točk dogajanja zadnjih dni, ki, kot je poudaril, predvsem škodijo klubu, niso pa resnične.

»Situacija v klubu je dobra, nič ni negativnega, moram pa reči, da me motijo nekatere stvari pri medijih. Nimam težav, da nas kritizirate, ne razumem pa, zakaj takšno sovraštvo, da potem jaz dobivam žaljivke in tudi grožnje s smrtjo zaradi nekaterih neresničnih stvari,« je dejal Barišić.

Informacije o prodaji ne držijo

»Klub ni naprodaj. Olimpija je največji klub v Sloveniji, negativa pa je neverjetna. Najhuje zame pa je to, da naj bi Olimpija izgubila ne vem koliko točk zaradi kazni Uefe. Lahko sprejmemo špekulacije, govorice, a s tem se povzroča škoda klubu.

Mi smo se obrnili na NZS. Kot klub nismo dobili nobenega opomina, ne od NZS ne od Uefe in ne od Fife. Po mojem mnenju, če preti kazen v zasebnem življenju, greš na sodišče. Nismo dobili niti enega opomina, prihaja pa informacija, da izgubljamo točke. In to nekaj dni pred derbijem. To ni v redu,« je nanizal Barišić.

Potem je na kratko povzel še delovanje novega vodstva, odkar je njegova ekipa prevzela vodenje. Poudaril je, da je bil klub pred letom dni pred bankrotom in je bila vprašljiva tudi licenca.

»Kot investitorji, novi lastniki smo najprej zaprli dolgove, ki jih nismo naredili mi, ampak nekdanje vodstvo. Mi smo ta klub rešili in vložili svoja sredstva. Klub je deset mesecev po uradnem prevzemu prvi na lestvici. Dejstvo je, da je Olimpijina akademija prva v Sloveniji. Tudi Riera (trener Albert, op. STA) ni padel z neba. Mi vemo, kaj delamo, a ne gre preko noči,« je poudaril direktor kluba.

Vse je v redu

»Vse je bilo v redu. A tudi če ne bi bilo, ne bi takoj prišlo do odvzema točk. Ne vem, niti na Balkanu, kjer so veliko večje težave, v zadnjih 20 letih niso nikomur odvzeli točk. Sam sem v pogovorih z Uefo, imajo naša poročila, tako da je vse pod nadzorom,« je o domnevni kazni Uefe še dejal Barišić.

Dotaknil se je tudi nekdanjih trenerjev (Robert Prosinečki, Savo Milošević, Dino Skender), saj naj bi tudi zaradi neizplačil njihovih zaostalih obveznosti klubu grozile sankcije.

»Milošević je na sodišču, mislim, da se bomo tudi dogovorili, sam z njim osebno nimam težav. Skender ne toži kluba, z njim se bomo dogovorili, kolikor vem, je svoje delo opravil korektno. Prosinečki pa je imel odpovedni rok in dobil plačano do tega datuma.«

O vložkih v klub pa je dejal, da proračun trenutno znaša štiri milijone evrov in pol ter da so v njegovi ekipi doslej vložili sedem ali osem milijonov evrov, natančnejših številk pa ni razkril.

Starejše novice