Slike je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sre, 27.9.2023 18:00
Občanka se sprašuje, zakaj ob obisku knjižnice vedno potrebuje fizično urbano.

Na spletnem portalu Mestne občine Ljubljana Pobude meščanov občanka opozarja na problem, s katerim se sooča ob vsakem obisku knjižnice: potrebuje fizično urbano

»Zanima me, zakaj je še vedno pogoj za izposojo knjig v Mestni knjižnici Ljubljana in podružnicah s fizično urbano in ne elektronsko, ki je veliko bolj praktična. Ker sama uporabljam zgolj elektronko urbano na telefonu, moram izposojo validirati s telefonom, kar vsakič predstavlja dodatni strošek minus 0,04 evra,« se sprašuje.

Ob tem jo zanima, kdaj bo sistem posodobljen in zakaj si knjig ne more izposoditi z osebnim dokumentom in številko kartice, ki je zavedena tudi v Cobissu. 

Kako odgovarja zavod za kulturo? 

Zavod odgovarja, da elektronska urbana v knjižnicah še ne deluje optimalno, saj je knjižnični programski sistem kompleksen in zahteva določene prilagoditve, ki še potekajo. 

»V sodelovanju z LPP kot nosilcem kartice Urbana se v Mestni knjižnici Ljubljana trudimo težave čimprej odpraviti, tako da bo tudi v njihovih enotah elektronska urbana delovala na vseh funkcionalnostih in brez težav,« so še pojasnili. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice