FOTO: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sre, 2.6.2021 14:45
Na Kemijskem inštitutu poteka šesti Teden Kemijskega inštituta.

Letošnji šesti Teden Kemijskega inštituta poteka od 31. maja do 4. junija 2021

Preko spleta lahko spremljate najrazličnejša znanstvena in poljudna predavanja ter razprave. Za najbolj radovedne pa so pripravili spletne oglede inštituta, v okviru katerih lahko tudi poklepetate z raziskovalkami in raziskovalci.

Dogodki so letos v znamenju vloge znanosti pri razvoju družbe v času po pandemiji, ter pomembnosti vsestranske podpore mladim raziskovalkam in raziskovalcem.

Česa se lahko udeležimo do konca tega tedna?

Jutri bo v okviru predavanja 'Znanost in sodobni mediji' predstavila poglavitne razlike v zakonitostih delovanja tradicionalnih in novih medijev novinarka in soustanoviteljica Zavoda Metina lista Nataša Briški. Sodelovati bo moč tudi na delavnici, s praktičnim vidikom komuniciranja na sodobnih medijskih platformah.

V okviru prizadevanj Kemijskega inštituta za povezovanje znanosti in umetnosti, iskanje medsebojne sinergije ter spodbujanje ustvarjalnosti, pa bodo gostili tudi predavanje Jurija Krpana, umetniškega vodje Galerije Kapelica, enega od vodilnih prizorišč za sodobno raziskovalno umetnost na svetu.

Ob zaključku Tedna bodo odprli še razstavo slik umetnostnega zgodovinarja, pesnika, ter vsestranskega umetnika Miklavža Komelja.

Osrednjo slovesnost Tedna Kemijskega inštituta s podelitvijo Preglovih in drugih inštitutskih nagrad pa bodo, zaradi še vedno neugodnih epidemioloških razmer, prestavili na primernejši čas, najverjetneje na pozno poletje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice