Evropski teden mobilnosti se bo v prestolnici tradicionalno zaključil z dnevom brez avtomobila.

Danes bodo vožnje z mestnimi in primestnimi avtobusi LPP ves dan brezplačne, brezplačna bo tudi uporaba vseh parkirišč P+R, med katerimi smo poleti odprli novo šesto parkirišče P+R v Stanežičah.

Živahno dogajanje namesto avtomobilov 

Na ta dan bomo zaprli Cesto slovenskih kmečkih uporov (cesta na grad) in del Črtomirove ulice (od Linhartove do Hacquetove ulice, med 8.30 in 14. uro), na katerem bomo pripravili izobraževalno – gibalni poligon za otroke, namenjen seznanjanju s cestno prometno varnostjo in spodbujanju prihajanja v vrtec in šolo peš. Otroke bodo obiskali policisti in mestni redarji na kolesih, vozniki LPP pa bodo pripeljali kavalirja in avtobus ter otroke seznanili z vsem, kar morajo vedeti potniki. Otroci vrtca Mladi rod bodo pripravili kratke delavnice, razstave in igro s prometnimi vsebinami.

V vrtcu Mladi rod spodbujajo hojo

V vrtcu Mladi rod že več let namenjajo veliko pozornosti hoji otrok, saj so prepričani, da spodbuja razvoj možganskih povezav. Z anketo so ugotovili, da 66 % družin živi v radiju 500 metrov od vratca ter da kar 80 % vseh staršev z otroci vsakodnevno prihaja v vrtec brez avtomobila. Aleš Bole je prepričan, da je lahko odstotek še višji, če bo vrtec še naprej spodbujal otroke in starše, da prihajajo v vrtec peš in ne z avtom.
Letošnja celoletna rdeča nit v Vrtcu Mladi rod je trajnostni razvoj, saj si želijo, da bi otroci že od malih nog spoznali, kako pomembno je, da skrbimo za naš planet, da bodo lahko v njem uživale tudi generacije za nami.

Starejše novice