Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 25.5.2021 14:25
Mestna občina Ljubljana bo prenavljala Dunajsko cesto. Posledično bo oviran promet od ulice Bežigrad do Vilharjeve ceste, prav tako pa bo promet oviran na odseku od Posavkega ulice do Samove ulice.

Zaradi prenove Dunajske ceste bo od 26. maja do predvidoma 26. julija promet oviran na odseku od ulice Bežigrad do Vilharjeve ceste.

Od 27. maja do predvidoma 27. julija pa bo promet oviran tudi na odseku od Posavskega ulice do Samove ulice

Na obeh odsekih bo promet v obe smeri potekal samo po eni strani ceste.

Rekonstrukcija Dunajske ceste

Dela na Dunajski cesti, na odseku od Obvozne ceste do križišča z Vilharjevo cesto, potekajo že od aprila 2020 in bodo končana predvidoma do konca letošnjega leta. 

V prvi fazi, ki je bila končana 1. oktobra 2020, je Mestna občina Ljubljana prenovila odsek med Obvozno cesto in severno obvoznico.

Prav tako so že zaključena dela na odseku med Obvozno cesto in Baragovo ulico, v izvajanju pa so dela od Dimičeve ulice do Vilharjeve ceste.

Mestna občina Ljubljana bo uredila nove kolesarske steze in površine za pešce ter voziščno konstrukcijo.

Obnovila bo tudi talno in horizontalno prometno signalizacijo, javno razsvetljavo, odvodnjavanje in avtobusna postajališča.

Ureditev kolesarskih in peš površin sodi v projekt ureditve kolesarske mreže v Mestni občini Ljubljana, podprt z mehanizmom CTN, ki ga delno (80 odstotkov) financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vrednost tega projekta je 5.360.737,99 evrov brez DDV, od tega sofinanciranje Republike Slovenije in Evropske Unije znaša 1.460.434,05 evrov brez DDV.

Starejše novice