Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Čet, 18.8.2022 17:02
Popoldan je prestolnico zadelo hudo neurje, ki je podiralo drevesa, odkrivalo strehe in lomilo veje.

Neurje je v popoldanskih urah že doseglo Ljubljano, kjer je orkanski veter povzročal številne preglavice. 

Veter je podiral drevesa, podrl del gradbenega odra v središču mesta. V Fužinah je celo odpihnil del strehe iz bloka.

Ob prehodu fronte so meteorologi v Ljubljani izmerili sunek nad 100 kilometrov na uro. 

Tudi na Gorenjskem prejeli več klicev zaradi neurja

Gorenjski policisti so na interventno številko sprejeli večje število klicev zaradi neurja, večinoma gre za Kranj in po prvih podatkih za dogodke brez hujših posledic. Policisti so zavarovali kraje in zbrali obvestila. Pozivajo k previdnosti na dogajanje ob cestah, predvsem na mestih, kjer so ob cesti drevesa, in opozarjajo na prilagojeno hitrost vožnje

Foto: Bobo
Foto: Bobo

Neurje povzročilo preglavice v prestolnici

Tudi Policijska uprava Ljubljana je v povezavi z neurjem prejela veliko interventnih klicev.

Obveščeni so bili o podrtem drevju in posledično neprevoznih cestah na Tolstojevi ulici, Večni poti, Derčevi ulici, Podutiški cesti, Topniški ulici, Dolenjski cesti, Zaloški cesti, Prešernovi cesti, Ižanski cesti, uvozu na severno Ljubljansko obvoznico pri Dunajski cesti, uvoz na AC na Lavrici proti Kopru, na Jeprci, na cesti Izlake - Orehovica, v Vodicah, v Domžalah, v Logatcu.

Drevo padlo na žensko

Na Bleiweisovi ulici v Ljubljani je v motorista priletel reklamni pano in ga podrl. Pri tem se je motorist lažje poškodoval. Tudi v Tivoliju je drevo padlo na žensko in jo po doslej znanih podatkih lažje poškodovalo.

Nevihtna linija se pomika proti vzhodu tako, da lahko preglavice zdaj pričakujemo na vzhodu države, a meteorologi Agencije Republike Slovenije predvidevajo, da bodo sunki do takrat že pojenjali. 

Foto: Bobo

Starejše novice