Nika Vajnhandl
Sob, 2.10.2021 13:45
Na podjetje Voka Snaga smo se obrnili z vprašanjem, koliko dela je vloženega v skrb za park Tivoli.

Za zelene površine in otroško igrišče pri Ribniku v podjetju Voka Snaga skrbijo skladno z letnim načrtom.

Razlagajo, da redno obrezujejo grmovnice in živo mejo, vsak dan praznijo koše za smeti in pobirajo odpadke, redno izvajajo pregled parkovne opreme in igral, zelene površine pa kosijo sedemkrat letno, v času med aprilom in oktobrom. Pri košnji upoštevajo rastno sezono oziroma intenziteto rasti trave ter vremenske razmere.

Območje Ribnika neurejeno?

Voka Snaga skrbi tudi za območje v Tivoliju okoli ribnika, na katerega so v zadnjih mesecih s strani občanov in medijev leteli očitki, da je neurejeno.

Za Ljubljanainfo v podjetju Voka Snaga razlagajo, da bodo otroško igrišče v Tivoliju pri ribniku prenovili najkasneje do maja 2022

Glede ribnika Oddelek za varstvo okolja Mesne uprave Mestne občine Ljubljana sporoča, da trenutno iščejo najboljše možne rešitve za ureditev stanja v tivolskem ribniku, ki so ga v preveliki meri zarasli lokvanji. 

Razlagajo, da bo končna odločitev, kako to urediti, sprejeta v kratkem, tako da bo tudi ribnik urejen v najkrajšem možnem času.

Tivoli v času epidemije poln odpadkov

Glede vzdrževanja Tivolija in drugih mestnih zelenih površin pa iz podjetja Voka Snaga za Ljubljanainfo poudarjajo še, da so javne površine v času koronavirusa postale bistveno bolj obremenjene z odpadki. 

Na to kaže tudi podatek, da so lani samo pri čiščenju zelenih javnih površin – to so parki, javne zelenice, otroška igrišča – zbrali skoraj 50 ton več odpadkov kot leta 2019.

Pri čiščenju vseh javnih površin pa so lani zbrali kar 144 ton več kot leta 2019.

Pomembno se je zavedati, da je bilo v 2020 v Ljubljani bistveno manj turistov, obiskovalcev iz drugih delov Slovenije, tudi decembrsko dogajanje v Ljubljani je bilo osiromašeno - zato je to v veliki meri odraz občanov.

Starejše novice