Ustvarjeno dne
Tor, 19.1.2021 13:49
Novinarska konferenca Protestne ljudske skupščine.

Stanovalci in obiskovalci iz nekdanje tovarne Rog so za danes ob 14.30 pred Mestno hišo sklicali novinarsko konferenco Protestne ljudske skupščine, na kateri bodo uporabniki Roga spregovorili o današnjem dogajanju v Rogu, so sporočili iz omenjenega protestniškega gibanja.

Sredi zime in epidemije, sredi noči so iz avtonomne cone Rog na ulico vrgli ljudi! Brez opozorila, brez človečnosti! Preko njihovih osebnih stvari, rekvizitov in celo opreme zdaj vozijo buldožerji! Niti domačih živali jim ne pustijo odpeljati!

Policija je pred Rogom nasilno odpeljala več posameznic in posameznikov in ponovno dokazala, da ne dela za ljudi, temveč za oblast, še pojasnjujejo.

Rog bodo branili s svojimi telesi in na sodišču iskali pravico

Na novinarski konferenci bodo uporabnice in uporabniki Roga predstavili svoj pogled na omenjeno situacijo.  

Očitno se je tudi Janković okužil z virusom Janšizma in čas je, da se temu upremo!

Predmeti, oprema in živali iz območja Roga

Potem, ko je MOL danes v posest prevzeli območje nekdanje tovarne Rog, so komisijsko popisali opremo in druge predmete, ki niso last MOL.

Shranili jih bomo v skladišču, javnost pa bomo pravočasno obvestili, kdaj lahko lastniki prevzamejo svoje predmete in opremo.

Na območju je bilo tudi nekaj zapuščenih živali, ki jih je v oskrbo prevzelo Zavetišče za zapuščene živali Gmajnice. Za dodatne informacije o njih se lahko obrnete na Zavetišče, so sporočili iz MOL-a.

Mestna občina Ljubljana prevzela v posest območje nekdanje tovarne Rog

Starejše novice