Foto: Branka Keser
Ljubljanainfo
Pet, 17.2.2023 12:45
Na Ljubljanskem gradu se je odvil Gala prekmurski večer, kjer je bila predstavljena vrhunska prekmurska kulinarika z vinsko spremljavo.

Ljubljanski grad je včeraj, 16. februarja, postal prizorišče Gala prekmurskega večera, ki ga je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana pripravil Klub Prekmurcev v Ljubljani.

Poleg predstavitve odlične hrane in vrhunskih vin se je večer odvijal v duhu dobrodelnosti. 

Sredstva, zbrana iz nakupa vstopnic in donatorjev, bodo namenjena otrokom s posebnimi potrebami, in sicer za nakup kombija za prevoz učencev Osnovne šole IV Murska Sobota in za izgradnjo balinarske steze za učence Centra Janeza Levca.

Zbrani so uživali v prekmurski kulinariki, ki so jo predstavili Mojmir Šiftar iz P.E.N. Kluba, Leon Pintarič iz Gostilne Rajh, Boštjan Lačen in Daniel Sukič iz Šunkarne Kodila, Hiša gibanice, Vina Marof in Vina Gjerkeš.

Prekmurska kulinarika je bila na dogodku predstavljena tudi skozi besedo. O njej so spregovorili avtorji kuharskih knjig Valentina Smej NovakUrška Fartelj in Matej Fišer.

Poskrbljeno je bilo tudi za glasbene užitke, nastopili so Vlado KreslinMarko bandaDominik BagolaAndi Sobočan in Jakob Podlesek, celoten dogodek je bo povezoval Jernej Celec.

Dogodka se je udeležil še en znani prekmurski glasbenik Goran Sarjaš.

Na dogodku so se pojavili tudi nekateri politiki, opazili smo ministra za kohezijo in regionalni razvoj Aleksandra Jevška, članico državnega sveta Jasmino Opec Vöröš v spremstvu partnerja Tiborja Vöröša in nekdanjega predsednika države Milana Kučana.

Na dogodku pa nista manjkala niti Drago Dervarič, direktor podjetja Saubermacher Komunala, in Peter Beznec, direktor Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota. 

Več utrinkov nepozabnega večera v spodnji galeriji. 

Foto: Branka Keser

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice