Foto: Bobo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 26.7.2022 20:00
Na klic po pomoči pri gašenju požara na Krasu se je odzvala tudi Ljubljana, ki je v boj poslala svojo ekipo gasilcev.

»Po vseh teh dnevih požara na Krasu, ki je največji požar v Sloveniji, je končno prišel tudi dež. Gasilci so opravili izjemno veliko delo. Hvala vsem gasilcem in gasilkam,« je dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Mestna občina Ljubljana se bo 270 ljubljanskim gasilcem in gasilkam, ki so sodelovali pri gašenju, zahvalila v petek na Rojah, ker si, po besedah župana, to zaslužijo.

Zelena prestolnica na pomoč tudi pri ozelenjevanju pogorelega območja

»Začeti je potrebno z razmišljanjem, kako naj zelena prestolnica pomaga, da ta del, ki je pogorel, postane zeleni Kras,« je povedal Janković in dodal, da končnih predlogov še na ljubljanski občini še nimajo, bodo pa pripravili ideje. 

Njihove za to pristojne službe so že pričele z delom in bodo pripravile resurse, s katerimi bodo lahko pomagali. »Kolegi župani na Krasu bodo imeli pomoč pri tem, kako naj ozelenijo Kras,« je zagotovil ljubljanski župan.

Na Krasu še vedno gori

Požar na Krasu sicer še kar plamti, pojavljajo se posamezna žarišča, celotno pogorišče pa preletava policijski helikopter s termo kamero, ki odkriva nova, sicer manjša in obvladljiva žarišča.

Na goriškem Krasu so danes z velikim upanjem pričakovali napovedan dež, vendar tega skoraj ni bilo, padlo je le "nekaj kapelj", poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice