Ljubljanainfo
Pon, 24.8.2020 13:36
Na Hrvaškem naj bi v soboto dopustovalo še med 70.000 do 90.000 Slovencev. Povečan promet možje v modrem pričakujejo predvsem na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Dragonja.

Opolnoči začne veljati obveznost karantene ob vstopu iz Hrvaške v Slovenijo. Policija je zato na mejnih prehodih pričakovala precej povečan promet. A vsaj na Gruškovju temu (še) ni tako, pa tudi v preteklih dveh dneh pretirane gneče ni bilo

Kot je dejal pomočnik komandirja Postaje mejne policije Gruškovje Mirko Skuhala, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje Slovencev, ki bi se vračali iz Hrvaške, minuli konec tedna skorajda ni bilo. V obe smeri je včeraj mejo na Gruškovju prestopilo okoli deset tisoč vozil, večinoma Nemci in Poljaki.

Skuhala predvideva, da so se turisti odpravili na druge manj obremenjene mejne prehode ali pa čakajo na zadnji trenutek, kar pa je tvegano, saj bodo mejno kontrolo kljub povečanemu številu policistov izvajali po ustaljenih postopkih.

Policija vseeno poziva državljane naj se na pot domov odpravijo pravočasno.
 

Kako je na mejnih prehodih Policijske uprave Murska Sobota?

Na območju Policijske uprave Murska Sobota promet na mejnih prehodih s Hrvaško - mejni prehodi Petišovci, Gibina, Razkrižje, Hotiza - poteka nemoteno in brez posebnosti.

Na Mejnem prehodu Petišovci potniki v državo vstopajo na eni vstopni stezi, po potrebi pa tudi po dveh vstopnih stezah. Med potniki prevladujejo državljani Slovenije

Od petka do nedelje je prehode prečkalo 12.193 potnikov, kar je precej manj, kot je običajno za poletno sezono.

Na omenjenih mejnih prehodih murskosoboški policisti trenutno ne beležijo posebnosti oziroma povečanja prometa. Vse, ki se še niso vrnili v Slovenijo iz Hrvaške pa opozarjajo, da imajo za to čas le še danes do polnoči, ker bo v nasprotnem primeru zanje odrejena 14-dnevna karantena.

Starejše novice